Over Olivier

Neem contact op

"Ik ga sterven, en dat maakt dat ik bij de gelukkigen hoor. De meeste mensen zullen nooit sterven, omdat ze nooit geboren zullen worden. Het mogelijke aantal mensen dat hier in mijn plaats had kunnen zijn, maar nooit het daglicht zal zien, overtreft het aantal zandkorrels in Arabië. Tot die ongeboren geesten behoren ongetwijfeld grotere dichters dan Keats, grotere wetenschappers dan Newton. Dat weten we omdat het mogelijk aantal combinaties met ons DNA zo onnoemelijk veel groter is dan het werkelijke aantal mensen. En ondanks die verbluffend kleine kans, zijn het jij en ik die - in onze alledaagsheid - hier zijn."

Deze tekst, vrij vertaald uit het boek 'Unweaving the rainbow' van Richard Dawkins, raakt mij diep en doet me beseffen hoe bevoorrecht ik ben om hier te mogen zijn. Het geeft mij ook de kracht en goesting om onverminderd te zoeken naar de zin van mijn leven en wat ik hier echt kan betekenen en achterlaten voor anderen.

Het zal je met zo een introductie waarschijnlijk niet verbazen dat ik een denker ben. Al van jongs af aan leef ik intens in mijn hoofd. Mijmeren, fantaseren en dromen, maar ook vaak tobben over wat zou en wat misschien.

Met de jaren is mijn denken rustiger geworden en geëvolueerd naar bewuster leven in het hier en nu. Dag op dag. Onder het motto: als ik morgen sterf, was vandaag een mooie dag.

Leren en creëren maakt een belangrijk deel uit van mijn dagdagelijkse leven. Ik heb moeite met niets doen of TV-kijken. Ik vertoef graag in conceptueel denken en analyseren. In de uitvoering daarna zoek ik vaak naar manieren om te automatiseren of delegeren. Een boek wat mij op dat vlak enorm heeft geïnspireerd is 'The 4-Hour Work Week' van Timothy Ferriss.

Mijn kwaliteiten en sterktes zijn regelmatig ook mijn valkuilen. Je mag me er dus altijd even op wijzen als je mij al te voortvarend ervaart in resultaatgerichtheid, vertrouwen en droge humor.

Woorden die beginnen met "te-" zijn negatief, behalve te-vreden.

De reis

Als jonge twintiger was ik een auto-expert in de zaak van mijn vader, voorbestemd om het familiebedrijf over te nemen. Al gauw lonkte mijn passie voor computernetwerken mij echter naar een carrière vol internet en security. Tegelijk begon ik reeds in mijn tienerjaren als discjockey en dat ben ik nog steeds.

Momenteel ben ik ondernemer met initiatieven in diverse professionele vakgebieden. Door een lange loopbaan in een aantal grote techbedrijven heb ik kennis kunnen maken met een heleboel disciplines en verantwoordelijkheden. Momenteel beschouw ik mezelf daardoor als een unieke combinatie van techneut, consultant, teamleider, manager, sales en innovatie manager.

In 2010 ging ik terug naar mijn technische roots en passie. Ik begon met mijn eigen bedrijf Online Expert en bracht ook DJ Olivier op een hoger plan. Sindsdien help ik andere ondernemers met het optimaliseren van hun website en Google Ads, en speel ik als DJ graag het dak eraf om samen speciale momenten te vieren.

Je kan mij volgen op diverse sociale media, en ik ben altijd in voor een één-op-één gesprek. Laat van je horen ... ik kijk er naar uit!