Eenvoudige Manieren om het Leven Gemakkelijker te Maken

We hebben de neiging om ons leven moeilijker te maken dan nodig is.

Dit is niet per se slecht, maar het maakt alles wel moeilijker.

Er zijn verschillende redenen waarom we ons leven moeilijker maken:

 • We zijn bang, dus vermijden of weerstaan we
 • We vertrouwen onszelf niet, dus piekeren we veel en raken we vast in besluiteloosheid
 • We haasten ons, waardoor we stress toevoegen aan ons leven
 • We raken gefrustreerd door anderen en sluiten ons voor hen af
 • We denken dat we dingen op ingewikkelde manieren moeten doen, uit angst
 • We stellen hoge verwachtingen en stressen dan wanneer we ze niet halen
  En zo verder.
  Niets hiervan is verkeerd, gewoon menselijk. Maar hoe zou het zijn als we alles in ons leven gemakkelijker zouden kunnen maken?

We zouden onze dagen kunnen doorbrengen met een gevoel van gemak en vrede.

Laten we eens kijken naar enkele manieren om dat te doen.

Hoe Maak je het Leven Gemakkelijker

Ten eerste, probeer niet al deze dingen tegelijk. Maak dit proces gemakkelijk ... door iets te kiezen dat gemakkelijk aanvoelt, en daar mee te beginnen. Pak eerst het laaghangende fruit.

Ten tweede, maak het gemakkelijk en leuk ... maak er geen extra last van voor jezelf, of nog iets om jezelf mee naar beneden te halen.

Oké, dus hier zijn enkele ideeën:

 • Doe de dingen waar je weerstand tegen voelt, in kleine stukjes. Als je weerstand voelt tegen een groot project, of een moeilijke financiële taak zoals het doen van je belastingen (bijvoorbeeld) ... richt je dan op datgene waar je weerstand tegen voelt ... maar doe slechts een klein beetje. In plaats van het hele moeilijke ding te moeten doen, probeer 5 minuten. Zodra je dat gemakkelijke stukje hebt gedaan, kun je na een korte pauze nog eens 5 minuten doen. Op deze manier kom je geleidelijk in het moeilijke ding, waardoor het gemakkelijker wordt om te beginnen.
 • Doe moeilijke dingen met anderen. Terwijl ik dit artikel schrijf, zit ik naast mijn tienerdochter, die zelf aan het schrijven is. We ondersteunen elkaars focus door samen te werken. Ik doe dit vaak voor alles wat uitdagend voelt - zoek iemand om mee samen te werken. Ik doe fitnessuitdagingen met mijn gezin, ga hardlopen met mijn vrouw, doe creatieve uitdagingen met geliefden. Iets doen met andere mensen maakt het leuker en gemakkelijker.
 • Vind een manier om het leuk te maken. Iets doen met anderen maakt het leuk, maar dat geldt ook voor muziek luisteren, er een spel van maken (hoeveel woorden kan ik schrijven in 10 minuten?), jezelf trakteren, jezelf een kopje thee maken om meer van de activiteit te genieten ... de mogelijkheden zijn eindeloos. Wat zou moeilijke activiteiten leuker maken voor jou?
 • Vraag jezelf af wat de eenvoudigste manier is. Vraag altijd naar je ingewikkelde taken - de meesten van ons maken dingen veel te ingewikkeld. Het plannen van een bijeenkomst is een veelvoorkomend voorbeeld: is er een manier om deze bijeenkomst zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken? Zou je je ochtendroutine kunnen vereenvoudigen om het minder stressvol te maken? Zou je je volgende project kunnen veranderen in de meest eenvoudige versie die mogelijk is? Zou je eisen of stappen kunnen verminderen?
 • Elimineer afleidingen. Stel je voor dat je iets probeert te schrijven terwijl je ook een video bekijkt, sociale media controleert, schakelt tussen een dozijn browsertabbladen en berichten beantwoordt. Stel je nu eens voor dat je gewoon schrijft, zonder al die andere dingen. Het is zoveel gemakkelijker! We leven ons leven in de moeilijke modus met al deze afleidingen.
 • Verlaag de verwachtingen. Veel van de stress die we onszelf opleggen, is om dingen goed te doen, of om dingen perfect te doen. Omdat dat vaak onmogelijk is, vrezen we mislukking en doen we het vaak niet eens uit angst om het te verprutsen. Wat als we in plaats daarvan de verwachting loslaten om het goed te doen, en onszelf gewoon toestaan om het met gemak te doen?
 • Adem in, en laat de stress los. Op dezelfde manier kunnen we door diep te ademen onszelf eraan herinneren om los te laten waar we ons zorgen over maken. Maak je ergens zorgen over? Wat als je de zorgen los kon laten en in plaats daarvan je kon concentreren op wat je nu kunt doen? Zweet de kleine dingen niet.
 • Begin klein met alles wat je op lange termijn besluit te doen. Als je wilt beginnen met sporten, mediteren of schrijven ... begin dan zo klein mogelijk. Ga een stukje wandelen, in plaats van meteen een marathon te proberen te rennen. Of doe een paar push-ups, in plaats van meteen een volledig gewichttrainingsprogramma aan te pakken. Mediteer 2 minuten. Schrijf elke ochtend 1 zin. Vergroot het dan geleidelijk. Maak het zo gemakkelijk mogelijk om te beginnen.
 • Ga langzamer. Als we ons haasten, stressen we onszelf en maken we dingen moeilijker. Door langzamer te gaan, kan het de dingen gemakkelijker maken, plezieriger.
 • Verminder het aantal dingen dat je doet. Onze borden zijn altijd zo vol - kun je de helft van de dingen loslaten? Stel het uit tot volgende week. Volgende week, doe hetzelfde.
 • Maak je leven ruimer. Stop met je dag vol te proppen met te veel te doen - het maakt het leven moeilijker. Het kost een bewuste inspanning om wat ruimte te creëren in je dag, maar het maakt alles gemakkelijker. Minder afspraken, minder taken, met pauzes tussendoor. Ik merk dat ik eigenlijk heel veel gedaan krijg als ik een dag zonder vergaderingen of afleiding heb. Of ik laat mezelf lui loungen en geniet van de ruimte.

Spreken een van deze punten je aan? Begin dan daar, zo gemakkelijk mogelijk. Kom over een week terug naar deze lijst en kies iets anders, als je wilt.

Hoe zou het leven zijn op de eenvoudige modus?